Автоматизація маркетингових досліджень продажів, ціни та товару на моторобудівному підприємстві - Стратієнко, Наталія Костянтинівна; Козіна, Ольга Андріївна; Бородіна, Інна Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Розглянута постановка задачі на розробку програмного забезпечення маркетингових досліджень продажів, ціни та товару на підприємстві. Виконано аналітичний огляд програм-аналогів для вирішення маркетингових задач, наведені алгоритми, що використовуються для маркетингових досліджень в обраних напрямках, дано короткий опис розробленого програмного забезпечення. В результаті виконання роботи отримано працездатний застосунок, який має зручний і простий інтерфейс і забезпечує користувача всією необхідною інформацією для маркетингових досліджень продажів, ціни та товару. За допомогою розробленого програмного забезпечення було проведено маркетингове дослідження для моторобудівного підприємства, отримані результати проаналізовані і зроблені висновки.

We consider a problem of developing software for marketing research of sales, prices and goods on an enterprise. We completed analytical review of similar software solutions of marketing problems. We gave algorithms of marketing research in selected areas. We briefly described the developed software. As a result of the work, we produced a usable user-friendly application that has a simple interface and provides users with all the necessary information for marketing research of sales, prices and goods. Using the developed software, we conducted a marketing research for an engine-building enterprise. We analyzed the results and made conclusions.
Automation of marketing research of sales, price and goods on an engine-building enterprise
Keywords: програмне забезпечення; база даних; маркетингове дослідження; алгоритми; продажі; ціна; товар; підприємство; software; database; marketing research; algorithms; sales; price; goods; enterprise