Впровадження інформаційних систем управління виробництвом як фактор ефективного функціонування підприємства - Шульга, Олексій Віталійович (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розкрито особливості поняття "інформаційна система" як основи ефективного управління підприємством; досліджено еволюцію інформаційних технологій; розглянуті загальні проблеми впровадження інформаційних систем та запропоновані показники оцінки ефективності інвестицій в інформаційні системи підприємства.

In this article particularities of "information system" concept as the bases of effective operation of business were opened; evolution of information technologies was studied; general problems of installation of information systems were considered and indexes of information systems investments effectiveness evaluating offered.
Keywords: ефективність; інформаційна система; інформаційні технології; інвестиції; ринкові відносини; управління виробництвом; управління підприємством; ринкова економіка