Формування компетенцій з безпеки професійної діяльності як важлива складова підготовки магістрів у вищих навчальних закладах - Демідова, Юлія Євгенівна; Шахова, Гульнара Аскербаївна (Університет імені Альфреда Нобеля, 2017)
У статті обґрунтовано необхідність формування компетенцій з безпеки професійної діяльності магістрів у вищих навчальних закладах. Визначено, що компетентність з питань безпеки праці формується на основі сукупності специфічних взаємопов'язаних соціально-педагогічних та психологічних вимог.

The indispensability of forming knowledge concerning the safety of professional activities of masters in higher educational institutions is grounded in this article. It is determined that competence in the area of labor safety is formed on the foundation of a set of specific interrelated social and pedagogical as well as psychological demands.
Forming competence of safety of professional activities as an essential component of master training at higher educational institutions
Keywords: формування компетенцій; безпека професійної діяльності; небезпечні ситуації; competence forming; safety of professional activitiesм; hazardous situations