Діяльність Максима Ковалевського щодо укріплення міжнародного миру та співробітництва (на початку ХХ ст.) - Сичова, В. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті проаналізовано діяльність відомого правознавця, соціолога, суспільного діяча Максима Ковалевського щодо набуття Державною думою Росії повноважень визначати основи зовнішньої політики держави. З’ясовано його роль у підвищенні статусу Міжнародного парламентського союзу, в об’єднанні російських та європейських парламентарів у справі укріплення міжнародного миру та співробітництва.

The article presents the analysis of the activity of the known legist, sociologist, social activist of Maksim M. Kovalevskiy in relation to acquisition by State Duma of Russia authority to determine the bases of foreign policy of the state. It is made clear his role in the rise of status of the Inter-Parliamentary Union, in the consolidation of the Russian and European members of parliament on affair of strengthening of international peace and cooperation.
Keywords: Державна дума Росії; зовнішня політика; Міжпарламентський союз; State Duma of Russia; foreign policy; Inter-Parliamentary Union; international peace