Компьютерное моделирование колебательного процесса вагона, оборудованного пневматическим рессорным подвешиванием - Макаренко, Ю. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
У статті наведено результати комп’ютерного моделювання динаміки вагона, який обладнано пневматичним ресорним підвішуванням. Досліджена спільна робота пневморесори та пристрою для живлення її стислим повітрям.

In article results of computer modelling of dynamics of the car equipped with pneumatic spring suspension are resulted. Team work of a pneumospring andthe device for a food by its compressed air is investigated.
Keywords: статические прогибы; автосцепка; дроссель; методы численного интегрирования