Формування особистості в контексті соціальних трансформацій у гіфпросторі - Книш, Інна Василівна (Сумський державний університет, 2020)
З' ясовано, що перехідна стадія розвитку сучасного суспільства характеризу ється посиленням ролі неконтрольованих людьми чинників, які спонукають їх до соціальних перетворень шляхом переходу / апдейту / апгрейду від Homo Mirl'ido до Homo Mobilis. Констатовано, що конструктивні тенденції в міжособистісних стосунках за умов жорсткої конкуренції як усередині соціальних верств, так і між ними породжуватимуть нові та змінюватимуть уже наявні номадичні практики, які допоможуть людям набути впевненості та почуватися захищени ми у гіфпросторі. Зазначено, що бути гарним фахівцем недостатньо для того, щоб уважати себе особистістю, адже передусім необхідно мати кращі людські якості. Доведено, що розвиток власної суб'єктивності до рівня совісті означає усвідомлення людиною відповідальності за власний вибір у прагненні до стану Ho mo Mobilis і вміння протистояти соціальним трансформаціям, спрямованим на деструктивні зміни, зокрема у міжособистісних відносинах, у напрямі до Homo Mortido.

It is clear that the transitional stage of the development of casual matrimony is characterized by the increased role of officials uncontrolled by people, who induce them to social transformation through the transition / update / upgrade from Homo Mirl'ido to Homo Mobilis. It has been established that constructive tendencies in the mutual competition for the minds of fierce competition both in the middle of social beliefs and between them are generating new ones and changing already obviously nomadic practices, How can we help people get comfortable and feel robbed from the space? It is clear that being a great faq is not enough to respect your own specialness, even though it is necessary to be better than human beings. It has been proven that the development of power subjectivity to the level of conscience means awareness of human responsibility for power choice in the development of Ho mo Mobilis and in the face of social resistance transformations, directly on destructive changes, directly at the interstitial veins, directly to Homo Mortido.
Personality development in the context ofsocial transformations in hyphspace
Keywords: гіфпростір; номади; неономади; седентари (осілі/агроти); гіперімперія; гіперномади; інфраномади; дискурс; номадичні практики; особистість; трансформації; Homo Mobilis; hyphspace; nomads; neonomads; sedentaries (settled/agrots); hyperempire; hypernomads; infranomads; discourse; nomadic practices; personality; transformations