Дослідження впливу періодів переключення пальників на однорідність температурного поля скловарної печі - Цапар, В. С. (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведено дослідження залежності температурного розподілу у скловарній регенеративній печі від величини періодів роботи пальників, визначено вплив періодів переключення пальників на однорідність температурного поля у печі. Отримано значення температур у контрольних точках скловарної печі при періодах переключення пальників 20, 30 та 45 хвилин. Визначено необхідність формування критерію оптимальності переключення пальників, котрий визначатиме час переключення в залежності від значень поточних параметрів у печі та навколишнього впливу.

The influence of switching periodsburners uniformity of the temperature field in the furnace. We describe a direct relationship between the uniformity of temperature fields and indicators of quality glassware. A simulation of glass furnace at different periods of switching burners. The value of the temperature in the furnace control points when switching periods burners 20, 30 and 45 minutes. Analysis of the data showed that increasing the switching period burners leads to an increase in the average temperature in the appropriate locations.
Study of periods switch burner for uniformity of temperature field furnace
Keywords: скляна тара; температурний розподіл; навколишній вплив; glass containers; temperature fields