Термическое разложение кристаллогидратов нитратов меди и хрома в технологии катализаторов окисления углеводородов - Яковишин, В. А.; Савенков, Анатолий Сергеевич (НТУ "ХПИ", 2009)
В статті встановлені основні стадії розкладання суміші кристалогідратів нітратів міді та хрому в інтервалі температур 0 – 1000 °С. Виявлено, що розкладання солей супроводжується утворенням проміжних продуктів – гідроксісолей міді та хрому та хромату міді. Кінцевим продуктом є хроміт міді.

In paper the basic stages of decomposition of crystalline hydrates copper and chrome nitrates mixture in the interval of temperatures 0 – 1000 °С are determined. It is discovered that decomposition of salts is accompanied formation of intermediate products – copper and chrome oxy compounds and copper chromate. The finished product is a copper chromite.
Keywords: выбросы вредных веществ; горение; рентгенофазовый анализ; нитраты меди; нитраты хрома; хромат меди; хромит меди; эндоэффект