Процеси та апарати біологічної очистки та дезодорації газоповітряних викидів - Кричковська, Лідія Василівна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Бахарєва, Ганна Юріївна; Слісь, Карина Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2013)
У монографії наведено сучасні уявлення про процеси біологічної детоксикації газоповітряних викидів промислових підприємств. Проаналізовано існуючі методи опису кінетики аеробних та анаеробних процесів біологічної деструкції органічних та неорганічних забруднюючих речовин. Розглянуто підходи до планування експериментальних досліджень та математичного моделювання процесів та апаратів дезодорації газоповітряних викидів. Наведено рекомендації щодо вибору та розрахунку газоочисного обладнання з використанням біологічних агентів.
Keywords: навколишнє середовище; забруднення; викиди; забруднення повітря; виробниче забруднення; газоповітряні викиди; біологічне очищення; дезодорація; біофільтрація газових викидів; грунтова дезодорація; компостна дезодорація; біохімічне очищення; монографія