Інваріантний стабілізатор системи курсової стійкості автомобіля - Александров, Євген Євгенович; Александрова, Тетяна Євгеніївна; Костяник, Ірина Віталіївна; Моргун, Ярослав Юрійович (Scientific Publishing Center "InterConf", 2023)
Розглядається задача побудови інваріантного стабілізатора системи курсової стійкості автомобіля ESP (Electronic Stability Program) шляхом реалізації електронним блоком розподілення гальмівних зусиль EBD (Electronic Brakeforce Distribution) двох принципів керування – принципу керування за відхиленням і принципу керування за зовнішнім збуренням. Значення варійованих параметрів алгоритму стабілізації обираються з умов мінімізації як статичної, так і динамічної похибки системи.
Keywords: система курсової стійкості автомобіля; інваріантний стабілізатор; статична похибка системи; динамічна похибка системи; варійовані параметри стабілізатора