Оцінка умов праці робітників нафтогазової промисловості - Євтушенко, Наталія Сергіївна; Фараджєв, Алі (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Особливістю праці персоналу нафтогазової промисловості є вплив на працівників небезпечних і шкідливих факторів, що загрожують здоров'ю та життю. Погіршення здоров'я працездатного населення, скорочення періоду активної працездатності, збільшення кількості захворювань, інвалідності навіть ранньої смертності, які викликані професійною діяльністю, є однією головних проблем на сучасному етапі. Саме тому завдання держави в цілому будь-якому підприємстві зокрема полягають у збереженні професійного здоров'я і довголіття за рахунок країн, що розвиваються технологій скорочення захворюваності і травматизму. На нафтогазопереробних підприємствах звертається велика кількість
Keywords: травматизм; шкідливі фактори; бурильники; організація праці