Підхід до визначення належності точок до об'єктів у метричних просторах - Дашкевич, Андрій Олександрович; Шоман, Ольга Вікторівна (Національний університет біоресурсів і природокористування України, 2023)
Метою роботи є створення підходу до швидкого визначення належності точки до деякої області метричного простору, який задано дискретною множиною точок P={p1, ..., pN}, що знаходяться в цій області, і кожна точка характеризується множиною значень своїх координат pi=(x1, ..., xi, ..., xd). В роботі пропонується такий узагальнений підхід до розв’язання вказаної задачі:
Keywords: обчислювальна складність; методи геометричного моделювання; обробки даних; визначення належності точки; просторова індексація