Мовна політика в сучасній Україні: історико-соціологічні аспекти проблеми - Подольський, Микола Костянтинович (НТУ "ХПІ", 2008)
Стаття присвячена розгляду актуальних проблем мовної політики України на сучасному етапі, аналізу етнополітичної ситуації в країні.

In the article very important problems of language policy in Ukraine are considered.
Keywords: етнодержавотворчі процеси; національно-мовна політика; національна самосвідомість; національні меншини; сучасна українська нація; менталітет