Встановлення технічного рівня гідроагрегату обертання - Гречка, Ірина Павлівна (НТУ "ХПІ", 2014)
Наведено номенклатуру одиничних показників якості гідроагрегатів, які використовуються в оцінюванні їх технічного рівня. Запропоновано для встановлення технічного рівня гідроагрегатів обертання використовувати комплексний критерій ефективності, який дає оцінку конструктивних та експлуатаційних показників гідромашин відносно конкретних гідрофікованих машин, а саме – безрозмірний критерій ефективності для гідромоторів. За питомими показниками якості та комплексним критерієм встановлено технічний рівень гідромоторів передових закордонних фірм та вибрано тип гідромотора для гідроагрегату обертання

The nomenclature of individual indicators of quality of hydraulic units used for estimating their technological level is proposed. To determine the technological level of a rotational hydraulic unit we suggest a complex criterion of efficiency evaluating constructive and operational indicators of hydrau¬lic machines relative to specific hydroficated machines, namely the dimensionless criterion of efficiency for hydraulic motors. Based on specific indicators of quality and complex criterion the technological level of hydraulic motors of the advanced foreign firms is determined and the type of the hydraulic mo¬tor for the rotational hydraulic unit is chosen
Determining technological level of rotational hydraulic unit
Keywords: надійність; комплексний показник; гідромотор; трудомісткість; rotational hydraulic unit; technological level; complex indicator; hydraulic motor