Використання вищої водяної рослинності для очищення стічних вод - Дрожина, Данія Нурівна; Підлужна, А. Г. (НТУ "ХПІ", 2007)
В статті описані властивості і особливості водяних рослин та їхні переваги над іншими біологічними методами очистки стічних вод. Запропонована технологія "біоплато" – споруда, у якій застосований метод очистки за допомогою рослин та інших компонентів біоценозу, вказані її технологічні характеристики, особливості, хімічні показники очищення стічних вод.

In article properties and features of water plants and their advantages above other biological methods of sewage treatment are described. The technology "bioplatо" – a construction in which the method of clearing with the help of plants and other components biocenosis is applied is offered, his technical characteristics, features, chemical parameters of sewage treatment are specified.
Keywords: гідробіонти; занурені рослини; біогенна декальцинація; метаболізм