Features of training protection for labor and professional safety: competently approach - Movmyga, Nataliya (Publishing House Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu, 2019)
У змісті статті розглядаються сучасні підходи до визначення поняття «компетентність», «компетентність», «кваліфікація». Було виявлено, що Європейська система навчання впродовж життя зосереджується на ефективних аспектах вираження компетентності та використовує таке визначення: компетентність означає підтверджену здатність використовувати знання, навички та особисті, соціальні та/або методологічні навички в робочих або навчальних ситуаціях. і заради професійного та особистого розвитку. У статті описано характеристику розділів навчальних програм та їх вимоги до формування професійних компетентностей спеціалістів з охорони праці та охорони праці в магістратурі.

The content of the article deals with modern approaches to the definition of the concepts of "competence", "competence", "qualification". It has been found that the European lifelong learning framework focuses on the effective aspects of the expression of competence and uses the following definition: competence means the proven ability to use knowledge, skills and personal, social and / or methodological skills in work or study situations and for the sake of professional and personal development. The article describes the characteristics of sections of curricula and their requirements for the formation of professional competencies of specialists in occupational safety and occupational safety in a master's degree.
Особливості підготовки фахівців з охорони праці та професійної безпеки: компетентнісний підхід
Keywords: охорона праці; професійна безпека; підготовка фахівців; компетентнісний підхід