Канал автоматичного супроводження літальних апаратів за напрямком з використанням частот міжмодових биттів та можливістю формування і обробки зображення літальних апаратів для мобільної однопунктної системи зовнішньотраєкторних вимірювань - Коломійцев, Олексій Володимирович; Сачук, Ігор Іванович; Звєрєв, Олексій Олексійович; Клівець, Сергій Іванович; Котов, Олексій Борисович; Луковський, Олег Ярославович; Малюга, Володимир Геннадійович; Наконечний, Олександр Анатолійович; Подорожняк, Андрій Олексійович; Чумак, Борис Олександрович (ДП "Український інститут промислової власності", 2018)
Канал автоматичного супроводження літальних апаратів (ЛА) за напрямком з використанням частот міжмодових биттів та можливістю формування і обробки зображення ЛА для мобільної однопунктної системи зовнішньотраєкторних вимірювань має керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод з багаточастотним розділенням каналів, блок дефлекторів, передавальну оптику, оптико-електронний модуль, який складений з телевізійного і інфрачервоного каналів, приймальну оптику, фотодетектор, широкосмуговий підсилювач, модифікований інформаційний блок, резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, детектори, фільтри, формувачі імпульсів, тригери ("1"|"0"), схеми "і", лінії затримки, лічильники, цифро-аналогові перетворювачі, фільтри нижніх частот, підсилювачі сигналу похибки, виконавчі механізми, електронну обчислювальну машину, апаратуру обміну даними, гіростабілізовану платформу та а - введення опорного сигналу з частотою Δνм від передавального лазера, б - введення сигналу від каналу вимірювання кутових (тангенціальних) швидкостей літального апарата. Додатково канал має апаратуру супутникових радіонавігаційних систем.
Keywords: патенти; корисна модель; літальні апарати; супроводження літальних апаратів за напрямком; частоти міжмодових биттів; мобільні однопунктні вимірювальні системи; канал автоматичного супроводження; зовнішньотраєкторні вимірювання; формування зображення; обробка зображення