Моральна культура як чинник формування еліти суспільства - Іщук, С. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Зміни у потребах, інтересах, мотивах людської діяльності зумовлюють необхідність перегляду світоглядних морально-етичних засад, норм і цінностей. Носієм усталеної системи цінностей є еліта, яка за своєю суттю повинна займати унікальне провідне соціальне становище, впливати на домінуючі цінності, моральне вдосконалення у суспільстві в цілому. Використання моральної культури у процесі формування елітарної особистості дозволить створити умови для перетворення моралі в рушійну силу духовного оновлення і розвитку різних сфер суспільного життя на засадах єдиних моральних цінностей

Changes are in necessities, interests, reasons of human activity predetermine the necessity of revision of world view ethics principles, norms and values. The transmitter of a withstand system of values is an elite, which must occupy unique leading social position on the essence, influence on dominant values, moral perfection in society on the whole. The use of moral culture in the process of forming of elite personality will allow to create terms for converting of moral into motive force of spiritual update and development of different spheres of public life on principles of the general moral values
Moral culture as factor of forming of elite of society
Keywords: інформатизація; глобалізація; система цінностей; креативне мислення