Економічні аспекти застосування нових ІТ в роботі харківського метрополітену та деякі перспективи його розвитку - Горбач, А. Ю. (НТУ "ХПІ", 2012)
Робота присвячена дослідженню сучасних транспортних проблем мегаполісів на прикладі м. Харків та способам їх усунення, найефективнішим з яких є розвиток метрополітену. Приведені деякі історичні факти, характеристика діючої інфраструктури, а також застосування нових ІТ в роботі метрополітену та їх рентабельність

The article is devoted to studying of modern traffic megapolis problems on the example of Kharkiv and the methods of its solution, the most effective of which is the development of subway. There are some historical facts, the existing infrastructure reference, and new IT applying in the subway operation and its efficiency
Keywords: рентабельність; транспортні проблеми; пасажиропотоки; ускладнення руху; швидкісні перевезення; станції; problems on the example; methods of solution; infrastructure reference; efficiency