Генезис підготовки фахівця-дизайнера - Єршова, О. М. (НТУ "ХПІ", 2012)
Автором визначено комплекс організаційно-педагогічних засад, що забезпечує якісну підготовку майбутніх фахівців з дизайну, підвищує рівень їхньої мотивації навчання, сприяє підвищенню рівня методологічної і технологічної культури, методичної та професійної компетентності викладачів, майстрів виробничого навчання. У статті зазначено вивчення генезису підготовки фахівців-дизайнерів, що показує тісний зв'язок розвитку фахівців та соціальної значимості дизайну, розробки його методологічної бази.
Keywords: підготовка професійна; мотивація; компетентність; навчання виробниче; підготовка кадрів; історія дизайну