Геометрична ідентифікація динамічних об'єктів на послідовностях зображень - Дашкевич, Андрій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
В результаті роботи розроблено підхід до швидкої ідентифікації динамічних об'єктів, що описуються як точки в метричних просторах, процес ідентифікації відбувається на основі припущення про близькість точок, що відповідають різним станам одного об’єкта у заданому метричному просторі. Представлений підхід базується на порівнянні відстаней між точками, що описують стан об'єкта. Результати роботи реалізовано в вигляді програмного забезпечення для ідентифікації динамічних об’єктів на послідовностях цифрових зображень та візуалізації таких експериментів. Проведено тестування підходу на синтетичних даних та на реальних даних для ідентифікації об'єктів, знайдених на відео.

As a result of the work, an approach to fast identification of dynamic objects described as points in metric spaces has been developed, the identification process is based on the assumption of the proximity of points corresponding to different states of the same object in a given metric space. The presented approach is based on the comparison of distances between points describing the state of the object. The results of the work are implemented in the form of software for the identification of dynamic objects on sequences of digital images and visualization of such experiments. The approach was tested on synthetic data and on real data for the identification of objects found in the video.
Geometric identification of dynamic objects on image sequences
Keywords: ідентифікація динамічних об'єктів; метричний простір; близькість точок; dynamic objects identification; metric space; proximity of points