Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни "Історія міжнародних відносин" - Дяченко, Тетяна Анатоліївна; Волоснікова, Наталія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Курсова робота з дисципліни «Історія міжнародних відносин» є важливою складовою навчального процесу для студентів, які здобувають освіту за спеціальністю 291 – «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Цей вид навчальної роботи спрямований на закріплення, поглиблення та практичне застосування знань, отриманих у межах дисципліни, а також на розвиток аналітичних, дослідницьких і критичних здібностей студентів. У процесі виконання курсової роботи студенти мають змогу детально вивчити одну з актуальних тем історії міжнародних відносин, осягнути причинно-наслідкові зв’язки подій і процесів, оцінити роль ключових акторів міжнародної системи та їхній вплив на глобальні трансформації. Виконання роботи дозволяє сформувати у студентів навички самостійного дослідження, зокрема пошуку, систематизації та аналізу джерел і літератури, формулювання обґрунтованих висновків і пропозицій. Методичні вказівки містять рекомендації щодо організації роботи над курсовим дослідженням, етапів його виконання, структури та змісту, оформлення тексту, а також критерії оцінювання. Основною метою цих вказівок є забезпечення студентів необхідними інструментами для якісного виконання завдання, відповідно до вимог навчальної програми та стандартів вищої освіти. Дотримання зазначених у методичних вказівках рекомендацій сприятиме підвищенню наукової якості роботи, розвитку професійних компетенцій і підготовці студентів до подальшої дослідницької діяльності.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; навчальний процес; критерії оцінювання курсової роботи; загальні вимоги