Методичні рекомендації до дисципліни "Військова психологія" - Романовський, Олександр Георгійович; Панфілов, Юрій Іванович; Фурманець, Борис Іванович; Черкашин, Андрій Іванович; Шаполова, Вікторія Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Мета навчальної дисципліни "Військова психологія": сформувати у студентів систему знань про теоретико-методологічні засади військової психології, її особливості, місце в системі інших психологічних і військових дисциплін; навчити студентів організовувати проведення у військових частинах психологічної роботи з метою соціально-психологічного забезпечення професійної діяльності особового складу; дати студентам знання та вміннями вивчення і розвитку психології особистості військовослужбовця, малих груп в особливих умовах військової служби; сформувати практичні уміння та навички використання знань військової психології у професійній діяльності фахівців структур виховної роботи на посадах у військах; навчити аналізувати та формувати властивості, якості, позитивні стани потрібні для зразкового виконання обов’язків військовослужбовцями.
Keywords: психологічне забезпечення бойових дій; військовий колектив; психологія особистості військовослужбовців; Збройні Сили України