Исследование поведения стеклосвязки карбидкремниевой стеклокерамики при различных условиях термообработки - Коледа, В. В.; Шматько, Т. Ю.; Положай, С. Г.; Рябик, П. В. (НТУ "ХПИ", 2008)
В роботі визначено та проаналізовано вплив швидкості набору температури на змочувальну здатність натрій-кальцій-силікатних стекол, що використовуються при виготовленні склокераміки, до карбіду кремнію. Показано визначальний вплив кристалізації стекол на можливість перебігу процесів міжфазної взаємодії.

In this article are results of investigations it is certain and analyses influence of speed of a set temperature on moistening ability sodium-calcium-silicate glasses which are used at manufacturing glass ceramics to SiC. Significant influence of crystallization of glasses on an opportunity of course of processes of interphase interaction is show.
Keywords: износостойкие детали; карбид кремния; спекающая добавка; скорость набора температуры; смачивающая способность; кристаллизация стекол