Теоретичні підходи до оцінювання економічної ефективності інформаційних потоків та інформаційного забезпечення інтегрованої логістизації процесів на мікрорівні - Волоснікова, Наталія Миколаївна (ФОП Лібуркіна Л. М., 2019)
Мета статті полягає в дослідженні різних аспектів інформаційних потоків та інформаційного забезпечення інтегрованої логістизації процесів на підприємствах у сучасних умовах. Розроблено методологічні та наукові питання щодо формування та розвитку інформаційних потоків та інформаційного забезпечення інтегрованої логістизації процесів на підприємствах та обґрунтовано їх економічну ефективність. Проаналізовано модель життєздатної системи інтегрованої логістизації процесів на підприємствах. Розглянуто загальну сукупність методів оцінки ефективності інформаційних потоків та інформаційного забезпечення інтегрованої логістізації процесів на мікрорівні. Зроблено висновок стосовно того, що проблемний характер і неоднозначність підсумкового вектора розвитку логістичних процесів у мінливих ринкових умовах створюють необхідність активізації наукового пошуку, теоретичного переосмислення та стабілізації перетворень, що відбуваються. Подальший розвиток економічних відносин, що формуються в умовах нестійкого зовнішнього середовища, вимагає високоефективних способів і методів управління логістичними процесами.

The article is aimed at researching various aspects of information flows and information provision of integrated logistization of processes at enterprises in today's environment. Methodological and scientific approaches with regard to the formation and developing information flows and information provision of the integrated logistization of processes at enterprises are elaborated and their economic efficiency is substantiated. The model of a viable system of integrated logistization of processes at enterprises is analyzed. The total aggregate of methods for assessing the efficiency of information flows and information provision of the integrated logistization of processes at the microlevel is considered. It is concluded that the problematic nature and ambiguity of the final vector of the development of logistics processes under changing market conditions lead to the need to intensify scientific research, theoretical rethinking and stabilizing the ongoing changes. Further development of economic relations, being formed in an unstable external environment, requires highly efficient means and methods of managing logistics processes.
The theoretical approaches to assessing the economic efficiency of information flows and information provision of the integrated logistization of processes at the micro-level
Keywords: логістичні процеси; технічна ефективність; алокативна ефективність; метод системної динаміки; information flows; logistics processes; integrated logistization of processes; economic efficiency; technical efficiency; allocative efficiency