Оцінювання якості професійно – педагогічної діяльності викладачів у США на сучасному етапі розвитку вищої школи - Ткаченко, О. Б. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розкрито зміст поняття "оцінка персоналу освіти" та визначено основні підходи до оцінювання якості професійно-педагогічної діяльності викладачів у педагогічному просторі США. Встановлено, що дані підходи обумовлені системою освіти країни, принципами та методами викладацької діяльності, що спрямовані на вдосконалення навчально-виховного процесу у вищій школі.

The article reveals the essence of the concept “assessment of educational people”. The main approaches to the assessment of quality of professional and pedagogical USA teachers’ activity are examined in the article. Due to the research it was found, that they are determined by the system of the country, principles and methods of teachers’ activity, which are directed to the provide high quality study process.
Modern time assessment of quality of professional and pedagogical USA teachers’ activity
Keywords: оцінка персоналу освіти; педагогічний простір; навчально-виховний процес; ВНЗ; метод спостереження