Влияние природного солесодержания воды на возможность её электрохимического обеззараживания - Тульский, Геннадий Георгиевич; Смирнов, А. А.; Диаб, Хассан Мусса (НТУ "ХПИ", 2009)
Досліджено електрохімічний синтез водного розчину гіпохлориту натрію при електролізі розчинів хлориду натрію з низькою концентрацією. Встановлені граничні густини струму в залежності від концентрації хлориду натрію та температури електролізу. Запропоновано конструкція електродного блоку для проточної ячейки знезаражування води, яка дозволяє мінімізувати омічні втрати напруги та турбулізувати потік рідини.

Electrochemical synthesis of a water solution of hypochlorite sodium at электролизе solutions of chloride of sodium with low concentration is investigated. Limiting density of a current depending on concentration of chloride of sodium and temperature электролиза, are defined. The design of the electrode block of a flowing cell of disinfecting of water that allows to minimized losses of pressure and to mix a liquid stream is offered.
Keywords: водоснабжение; умягчение; дезодорирование; активный хлор; прямой электролиз; гипохлорит натрия