Інваріантний до ɛ електрогідравлічний слідкуючий привод зі змінною структурою - Скворчевський, Олександр Євгенович (Донецький національний технічний університет, 2012)
Метою дослідження є структурний синтез інваріантного до ε електрогідравлічного слідкуючого приводу зі змінною структурою. Поставлена задача вирішувалась евристичними методами із використанням теорії автоматичного керування та технічної гідравліки. В результаті була отримана необхідна принципова схема приводу, обґрунтована її працездатність. Використання принципів побудови інваріантних до ε слідкуючих систем та систем автоматичного керування зі змінною структурою дозволять створити уніфікований електрогідравлічний слідкуючий привод загальномашинобудівного призначення.

The research is aimed at the structural synthesis of an invariant to ε electrohydraulic servo drive. The problem was solved using heuristics methods and taking into account the theory of automatic control and technical hydraulics. As a result we obtained a schematic diagram of an invariant to ε electrohydraulic servo drive with variable structure, and justified its performance.
Invariant to ε Electrohydraulic Servo Drive with Variable Structure
Keywords: electrohydraulic servo drive; absolute invariance; invariance to ε; differential pressure feedback; automatic control system; електрогідравлічний слідкуючий привод; абсолютна інваріантність; інваріантність до ε; перепад тиску; системи автоматичного керування; elektrohydrauliczny napęd serwo; absolutna niezmienność; niezmienność do ε; różnica ciśnień zwrotnych; servo variateur électrohydraulique; invariance absolue; invariance à ε; elektrohydraulischer Servoantrieb; absolute Invarianz; Invarianz zu ε; differenzdruckrückführung