Параметризація дифузорного блоку напрямного апарату відцентрового насоса - Марченко, А. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
В роботі розглядається методологія виконання параметризації типових блоків напрямного апарату проміжного ступеня багатоступеневого відцентрового насоса. Результати представлені у вигляді нелінійних рівнянь геометричних взаємозв’язків для моделі дифузорного каналу.

The article deals with parameterization technique of guiding device typical blocs of multistage radial-flow pump intermediate stage. There are geometric relationships non-linear equations of diffuser channel as the research results.
Keywords: канал дифузорний; модель тривимірна; ступень проміжний; рівняння нелінійні; взаємозв’язки геометричні; guiding device; diffuser channel; 3D model; parameterization