Визначення впливу імпедансу мережі змінного струму на ефективність фільтрації завад звукотехнічних систем - Бакіко, Вадим Миколайович; Гребінь, Олександр Павлович; Швайченко, Володимир Борисович (НТУ "ХПІ", 2018)
Проведено аналіз впливу реальних умов застосування протизавадних фільтрів звукотехнічних систем, підключених до електромережі змінного струму на вношуване загасання в порівнянні з стандартизованим рівнем, визначеним за методом генератор-вольтметр. Досліджено діапазон зміни імпедансу електромережі за особливостями часу та місця застосування. Проведено порівняння розрахункових даних з експериментальними, на основі якого зроблені виводи о необхідності поточного виміру імпедансу та пере налаштування параметрів протизавадного фільтру в реальному часі. Запропоновано алгоритм для програмування системи керування адаптивним протизавадним фільтром за критерієм неузгодженості опорів.

The influence of real conditions for the application of RFI-filters of audiosystems connected to the AC mains on the insertion loss is compared with the standardized level determined by the generator-voltmeter method. The range of the change in the impedance of the mains as a function of time and place of application was investigated. Comparison of calculated data with experimental ones is made,on the basis of which conclusions are drawn about the need for real time measurement of impedance and adjusting of the parameters of the RFI-filter. An algorithm is proposed for programming the control system of an adaptive RFI-filter by the criterion of resistance mismatch.
Calculation of the influence of AC mains impedance on the efficiency of interference filtering
Keywords: вношуване загасання; електромагнітна сумісність; протизавадний фільтр; радіозавади; audio system, attenuation; electromagnetic compatibility; radiofrequency; interference filter