Визначення шляхів удосконалення існуючої системи технічної експлуатації транспортних засобів, за рахунок розробки концептуальних підходів їх безпечної експлуатації в умовах охорони державного кордону - Сівак, В. А. (НТУ "ХПІ", 2015)
У даній статті проведено визначення та стисле обґрунтування шляхів удосконалення існуючої системи експлуатації транспортних засобів прикордонних підрозділів та органів охорони державного кордону, яке пропонується здійснити за рахунок розробки концептуальних підходів їх безпечної експлуатації в ході виконання оперативно–службових завдань з охорони державного кордону. Крім того, запропоновано послідовність впровадження даних концептуальних підходів з урахуванням складових елементів безпечної експлуатації прикордонних транспортних засобів.

This article provides a brief definition and grounding of ways of improvement of the existing system of vehicle operation of border protection units and detachments, which is offered to be implemented by means of the development of conceptual approaches of their safe operation during the execution of the operational and service tasks of border protection.
Determining of ways of improvement of the existing system of vehicle operation by means of the development of conceptual approaches of their safe operation in state border protection
Keywords: оперативно–службові завдання; охорона державного кордону; авто-технічне забезпечення; vehicles; operational safety; conceptual approaches; border protection