Програма, методичні вказівки, питання самостійної роботи та контрольні завдання з освітнього компоненту "Моніторинг та педагогічний контроль в системі освіти" - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Освітній компонент (ОК) «Моніторинг та педагогічний контроль в системі освіти» є одним з вибіркових фахових у нормативній частині навчального плану підготовки для здобувачів освітньо-наукового рівня «доктор філософії» спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» усіх форм навчання. ОК призначений для формування у аспірантів систематизованих знань із теоретичних аспектів освітнього моніторингу, принципів, функцій, видів, механізму контролю й відстеження якості освіти у вищій школі та формування практичних вмінь ефективного використання основ теорії педагогічного вимірювання, інтерпретації результатів дослідження, їх апробації та впровадження в практику на засадах академічної доброчесності. Це видання містить програму, методичні вказівки, питання самостійної роботи та контрольні завдання з ОК «Моніторинг та педагогічний контроль в системі освіти» для здобувачів освітньо-наукового рівня «доктор філософії» спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» усіх форм навчання. Структурно ця робота складається з п’яти основних розділів. Перший містить загальні положення, де подано: предмет, наукові основи і цілі ОК; вимоги освітньо-кваліфікаційних характеристик; організаційно-методичні вказівки; систему контролю якості навчання аспірантів; організацію самостійної роботи аспірантів. У другому розділі розкрито програму ОК, зміст ОК. У третьому розділі наведено перелік практичних занять та питань самостійної роботи. Четвертий розділ містить перелік завдань для контролю знань. У п’ятому розділі подано контрольні запитання для іспиту з ОК. Видання містить глосарій, список основної та додаткової літератури, який може бути корисним для аспірантів при самостійному вивченні тем з цього ОК.
Keywords: методичні вказівки; вимоги освітньо-кваліфікаційних характеристик; організаційно-методичні вказівки; система контролю якості навчання аспірантів; організація самостійної роботи аспірантів; вища освіта; педагогічна діяльність