"Дети – наш вечный, неразрушимый памятник" – рядки з безсмертного духовного заповіту педагога Катерини Василівни Задонської "быль XIX столетия" - Бахтіна, С. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
В статті йдеться про необхідність відновити втрачену систему духовних загальнолюдських цінностей наших співвітчизників XIX – початку XX століття.

The article deals with the need to restore the lost system of spiritual values of our compatriots in the XIX-early XX century.
"Children are our eternal, indestructible monument"– line from the immortal spiritual commitment of the teacher Ekaterina Vasilievna Zadonskaya "by the XIX century"
Keywords: Задонська К. В.; особистий щоденник; освіта; виховання любов'ю; Zadonska K. V.