Software security overview - Rashidinia, Anoushirvan; Gavrilenko, Svitlana; Pochebut, M.; Sytnikova, O. (Національний університет "Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка", 2019)
The article analyzes the main threats and problems of software protection. Methods for protecting information, their advantages and disadvantages are considered, and the possibility of using existing tools to protect software is studied. The possibility of improving and using a number of software protection methods against active fraud attacks was brought. Type of attacks exists and why protection is necessary was specified. Furthermore, we discussed several states of the art protection techniques which can be used in software to protect against analysis and tampering attacks. Analyzed such methods: Client-Server Solutions, Code Encryption, Code Diversity, Code Obfuscation, White-Box Cryptography, Tamper Resistant Software, Software Guards, Oblivious Hashing. Although we considered all these possible techniques separately, it is possible to combine these techniques into one solution.

У статті проведено аналіз основних загроз і проблем захисту програмного забезпечення. Розглянуто методи захисту інформації, їх переваги і недоліки, а також проведені дослідження можливості використання існуючих засобів для захисту програмного забезпечення. Доведена можливість удосконалення і використання ряду методів захисту програмного забезпечення від активних атак та фальсифікації. Для кожного існуючого типу атаки вказані необхідні заходи захисту. Крім того, розглянуті кілька сучасних методів захисту, які можна використовувати в програмному забезпеченні для захисту від атак аналізу і злому програми. Проаналізовано такі методи: клієнт-серверні рішення, шифрування коду, рознесення коду, обфускація коду, криптографія White-Box, програмне забезпечення для захисту від несанкціонованого доступу, захист програмного забезпечення, залишкове хешування. Хоча всі ці методи розглянуті окремо, можна об'єднати їх для спільного використання для програмного забезпечення безпеки.
Огляд програмного забезпечення безпеки
Keywords: software protection methods; type of attacks; threats for software; методи захисту програмного забезпечення; тип атак; загрози програмному забезпеченню