Аналіз та корекція типових помилок при виконанні плавання способом батерфляй у юних плавців - Прусік, А. П.; Мусієнко, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Плавання способом батерфляй є одним з найскладніших технічних видів плавання через високу координаційну складність та енерговитратність. В нашій роботі ми виявили типові помилки в техніці плавання батерфляєм у юних плавців 10–14 років і провели їх корекцію з допомогою розробленої нами методики. Розроблена та впроваджена програма корекційних вправ, адаптована до вікових особливостей юних плавців, показала позитивну динаміку у вдосконаленні техніки, зменшенні кількості помилок та покращенні якісних характеристик плавального циклу.
Keywords: плавання; батерфляй; юні плавці; типові помилки; вікові особливості; вдосконалення техніки; методи корекції