Теоретичні аспекти формування антикризових стратегій при реформуванні промислових підприємств України - Манойленко, Олександр Володимирович; Сиром'ятникова, Оксана Валеріївна (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті на основі аналізу теоретичних передумов запропоновано методичний підхід до формування антикризових стратегій промислових підприємств; визначено, що стратегія повинна враховувати багатовимірну систему економіко-організаційних координат, ключовими елементами якої є: система корпоративного управління, конструкційна побудова структурних елементів корпоративної системи, процесно-потокові характеристики, що відображаються на економічних параметрах їх функціонування та слугують індикаторами виникнення кризових явищ.

The article on the basis of theoretical premises methodical approach to strategies of antiindustry, determined that strategy should take into account the multidimensional economic and organizational system of coordinates, key elements are: corporate governance, structural construction of structural elements of corporate systems, process- stream characteristics, reflected in the economic parameters of their operation and serve as indicators of the crisis.
Keywords: криза; антикризова стратегія; антикризові інструменти; системна стійкість