Моделі багаторівневого паралелізму високопродуктивних хмарних обчислень - Янковський, О. А.; Саранча, Н. М.; Голець, В. В.; Волк, Д. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Метою роботи є оцінка впливу використання багаторівневого паралелізму на обчислювально інтенсивні паралельні завдання, розміщені на хмарному віртуалізованому кластері HPC. Моделі багаторівневого паралелізм розроблені на базі експериментів, в яких використані як інтерфейси передавання повідомлень (на базі MPI), так і багатопотокові методи (OpenMP).
Keywords: інформаційні технології; захист даних; програмне забезпечення; обчислювальні хмари; обчислювальна продуктивність