Синергетичний ефект зростання міцності бетону внаслідок механоактивації цементу й заповнювача - Коваленко, В. В.; Горобець, Л. Ж. (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті наведено результати лабораторних досліджень впливу процесів механоактивації, при раціональному підборі складу бетонної суміши, на фізико-механічні параметри бетонних зразків. Проведено аналіз впливу структури зразків на міцності параметри із використанням електронної мікроскопії.

In the article the results of laboratory tests of mechanical activation processes’ influence at rational mix design on physical and mechanical properties of concrete specimens. The analysis of specimens structure influence on strength parameters is made with use of electronic microscopy.
Keywords: будівельні матеріали; цементні композиції; фізико- механічні характеристики; тонкодисперсні матеріали; бетонні суміші; електронна мікроскопія