Отримання білкового продукту з насіння соняшнику вітчизняної селекції - Лабейко, Марина Анатоліївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Федякіна, Зоя Павлівна; Петік, Павло Федорович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2012)
У статті представлено дані щодо фізико-хімічних показників насіння та складу ядра соняшнику різних сортів та гібридів української селекції. Завдяки м’яким режимам олієвидобування із безлушпинного ядра насіння соняшнику отримано харчовий шрот та досліджено його фізико-хімічні і органолептичні показники, а також амінокислотний склад білків.

In the article information is presented in relation to the physical-chemical indexes of seed and composition of sunflower kernel of different sorts and hybrids of the Ukrainian selection. Due to the soft modes of fats production from the cover-free sunflower seed kernels of food mealis got and his physical-chemical and organoleptical indexes, and also amino acids composition of proteins, are investigated.
Keywords: показники фізико-хімічні; сорти; гібриди; олієвидобування; шрот харчовий; показники органолептичні; амінокислоти