Моделирование механизма процесса резания композиционных материалов - Хавин, Геннадий Львович (НТУ "ХПИ", 2012)
Розглянуто питання визначення складових сили різання при точінні композиційних матеріалів, армованих волокнами або джгутами. Досліджується можливість використання співвідношення для підрахунку сил різання по задній поверхні, що враховують кут орієнтації волокон. Зроблено висновок про те, що запропоноване співвідношення не зовсім точно кількісне співпадає з експериментальними даними і їх використання для прогнозування зношування інструменту проблематичне.

The problem of defined of the cutting force components for reinforce composite materials turning is considered. The possibility to use correlation for cutting force of back surface with take account of orientation angle is researched. The resume about correct correlations and theirs coincides with experimental data and using for wearing tool is problematical.
Modelling of fibre reinforced materials cutting mechanism
Keywords: композиционные материалы; обработка поверхности; резание; резание композитов; режущий инструмент; изнашивание