Технології створення складових мультимедійного контенту. Анімація та web-aнімація - Порошин, Сергій Михайлович; Карташов, Володимир Михайлович; Усик, Вікторія Валеріївна; Цехмістро, Роман Іванович; Бєліков, Ігор Сергійович (ФО-П Єфименко С. А., 2022)
У навчальному посібнику викладено основні принципи створення веб-анімації на підставі сучасних технологій JavaScript, CSS-3, html-5, які використовують сучасну бібліотеку canvas для малювання, а також фреймворки bootstrap, jQuery, anime.js, three.js, GSAP, SVG; розглянуто основні положення створення персонажів у 3DS MAX; основи полігонального моделювання та роботи зі сплайнами; операції та ієрархія об’єктів; вибір та налаштування освітлення та камер; технологій аімаціїї персонажів у 3DS MAX. Наведено приклади 2D- і 3D-анімаційних сценаріїв та короткі описи можливостей професійних бібліотек. Призначено для студентів спеціальності 123 "Комп’ютерна інженерія" та інших технічних спеціальностей.
Keywords: навчальний посібник; інформаційні технології; криві Безьє; програмування; лофтінг; булеві операції; скінінг; налаштування тіней; алгоритм тріангуляції Делоне; поняття html; студійне освітлення; робота зі сплайнами