Аналіз аномалій трафіку комп'ютерної системи на основі контрольних карт - Гавриленко, Світлана Юріївна; Володін, С. А. (Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2016)
В роботі досліджено можливість використання контрольних карт EMWA та КУСУМ для аналізу аномалій трафіку комп'ютерної системи. Розроблені адаптивні шаблони фіксації аномальної поведінки комп'ютерної системи. Проведені дослідження показали працездатність системи в умовах як короткострокової так і довгострокової DOS-атаки.

In this work are represented the possibility of using control card EMWA and CUSUM for analyzing traffic anomalies of computer system. The adaptive templates for the anomalous behavior of the computer system were developed. Studies have shown the system performance under both short-term and long-DOS-attack.
An analysis of the computer system traffic anomalies based on control cards
Keywords: контрольні карти EMWA; контрольні карти КУСУМ; контрольна карта накопичених сум; атака; імітаційна модель; control card EMWA; control cards CUSUM; DOS-attack