Композиція для виготовлення покриття для захисту графіту від окиснення - Шутєєва, Ірина Юріївна; Семченко, Галина Дмитрівна; Руденко, Лариса Вікторівна (ДП “Український інститут промислової власності”, 2010)
Композиція для виготовлення покриття для захисту графіту від окиснення, що містить вогнетривкий наповнювач системи Al₂O₃-SiO₂, гідролізований етилсилікат та борну кислоту, яка відрізняється тим, що як вогнетривкий наповнювач містить електрокорунд з розміром зерна менше 1 мкм при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: електрокорунд – основа ; гідролізований етилсилікат – 9,0-17,5 ; борна кислота (в перерахунку на В₂О₃) – 0,1-0,5.
Keywords: патенти; корисна модель; керамічні покриття; силіцирований графіт; графітова підложка; вогнетривкість; борна кислота; гідролізований етилсилікат; електрокорунд; спікання; муліт