Краудфандинг як шлях залучення коштів - Хорошилова, Ірина Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2018)
У нестабільних умовах сьогодення, що характеризуються зменшенням чисельності інвесторів і значним відтоком інвестицій із країни з огляду на соціально-економічну кризу, підприємства та підприємці вимушені шукати нові джерела отримання фінансових ресурсів, серед яких в останні роки чільне місце належить краудфандингу як новітньому методу фінансування. Але даний спосіб отримання капіталу не регламентується законом і досі не зрозуміло як бути з податками, які зазвичай сплачують при використанні типового методу залучення грошей.

In unstable conditions today, characterized by a decrease in the number of investors and significant vìdtokom of investment from the country due to the socio-economic crisis, businesses and entrepreneurs are forced to look for new sources of obtaining financial resources, among them in recent years, prominent place belongs to kraudfandingu as the newest method of financing. But this method of obtaining capital is not regulated by law and still do not understand how to be about taxes, which typically pay when using the typical method of attracting money.
Kraudfanding as a way to raise funds
Keywords: краудфандингова платформа; податок; ПДВ; фінансування; tax; financing