Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни "Термодинаміка теплових двигунів". Ч. 1 - Ліньков, Олег Юрійович; Кравченко, Сергій Сергійович (My University, 2019)
Дисципліна "Термодинаміка теплових двигунів" є базовою для студентів спеціальності ДВЗ. Вона закріплює та доповнює відомості з термодинаміки і показує, як застосовуються на практиці теоретичні знання. Методичні вказівки містять лабораторні роботи з вимірювання тиску та вимірювання температури. Названі параметри є параметрами стану речовини, що обов’язково повинні враховуватись при дослідженні процесів у теплових двигунах. Їх розуміння та набуття навичок їх вимірювання є обов’язковим для інженера у галузі енергетики.
Keywords: методичні вказівки; термодинамічна система; тиск; шкали тиску; вимірювання тиску; пружинний манометр