Експериментальне дослідження руйнування тонких пластин - Бреславський, Дмитро Васильович; Наумов, Іван Володимирович (НТУ "ХПІ", 2009)
Стаття містить короткий опис обладнання, призначеного для проведення експериментальних досліджень руйнування тонких пластин при ударі. Описані досліди по ударному вантаженню аж до руйнування, проведені на зразках і тонких пластинах, виготовлених із легованої сталі. Приведені результати експериментів.

The paper contains the brief description of the equipment for experimental investigations on thin plate’s fracture under impact loading. The impact loading fracture tests, which were carried on specimens and thin plates made from alloy steel, are described. The experimental results are presented.
Keywords: тонкостінні конструкції; ударне навантаження; руйнування; циклічна ударна міцність; ударна втома