Обгрунтування та вибір цільової функції автоматичної системи управління дорожнім рухом - Шаша, І. К.; Шаша, Людмила Іллівна (НТУ "ХПІ", 2012)
Виконано аналіз ефективності використання потенційного екологічного ризику та скорочення середньої тривалості життя для управління дорожнім рухом та доведено, що застосування цих характеристик буде раціональним у випадку високої інтенсивності руху. Запропоновано в якості універсальної цільової функції оптимізації управління дорожнім рухом використовувати величину сумарного часу затримок транспортних засобів перед перехрестями міської вуличної мережі за один цикл регулювання.

Substantiation and choice of road traffic automatic control system special facility. The analysis of potential ecological hazard usage efficiency and reduction of average length of human life for road traffic management has been done. It has been proved that the application of these characteristics will be efficient in case of high traffic volume. It is suggested to use the total value of road vehicle delay time at urban road network crossings as an universal function of road traffic management optimization. During one traffic control cycle.
Keywords: управління дорожнім рухом; екологічний ризик; середня тривалість життя; інтенсивність руху автомобілів; викиди шкідливих речовин