Практична реалізація концепції корпораційної екологічної системи для інтегральної оцінки екологічного ризику здоров'ю - Козуля, Тетяна Володимирівна; Шаронова, Наталія Валеріївна (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ", 2010)
Надано теоретико-практичні засади необхідності й доцільності введення в систему прийняття управлінського рішення концепції корпораційної екологічної системи (КЕС). Визначено математичні підходи до встановлення взаємодії між складовими КЕС і встановлення ризику порушень у результаті виникнення негативного фактора впливу, упровадження оцінки ризику здоров'ю як критерію небезпеки соціально-економічної системи. Надано алгоритм визначення стану КЕС на основі оцінки ризику.

Practical and theoretical fundamentals for the necessity and advisability of introduction of the corporative ecological system (CES) into the decision making system are prescuted. Mathematical approaches are defined to the determination, of interactions between the CES components, the ascertainment of breaking risk from the appearance of negative influence factor, and the introduction of health risk estimation as a danger criterion of a socioeconomic system. An algorithm of the CES state determination on the basis of health risk estimation is presented.
Practical realisation of the corporative ecological system concept for integral estimation of ecological health risk
Keywords: корпоративна система; прийняття управлінського рішення; об'єкт впливу; ризик; небезпека; санітарно-екологічна безпека