Розробка білково-жирової основи цукристих кондитерських виробів для харчування спортсменів - Бочкарев, Сергій Володимирович; Папченко, Вікторія Юріївна; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Руднєв, Василь Анатолійович (ПП "Технологічний центр", 2016)
Розроблено білково-жирову основу, збагачену незамінними амінокислотами та поліненасиченими жирними кислотами ω-3 групи, у відповідності до фізіологічних потреб спортсменів, робітників важкої фізичної праці, військовослужбовців та інших верств населення. Досліджено можливість використання білково-жирової основи у виробництві цукерок з метою підвищення їх біологічної цінності, зниження калорійності і подовження строків придатності.
Keywords: олійне насіння; незамінні амінокислоти; поліненасичені жирні кислоти; кондитерські маси