Аудит фінансової звітності, його сутність та значення - Квіткіна, Альона Юріївна; Побережна, Наталія Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті розкрито роль аудиту фінансової звітності як гаранта достовірності показників фінансової звітності сучасного підприємства. Визначено мету та сутність аудиту відповідно до міжнародних стандартів, надано характеристику його основних етапів: планування, вивчення, оцінювання, встановлення достовірності та звітування. З'ясовано риси схожості та відмінності між поняттям "викривлення", "спотворення" та "фальсифікація" фінансової звітності. Доведено необхідність підвищення уваги до рівня якості аудиту звітності сучасного підприємства.
Keywords: аудит фінансової звітності; фальсифікація; міжнародні стандарти; аудиторський висновок; фінансова звітність; бухгалтерський облік